Speltips 30/3: Freiburg-Bayern München |

 Speltips och rekar

Speltips 30/3: Freiburg-Bayern München

Bayern München leder Bundesliga och ställs mot Freiburg under lördagseftermiddagen. Bayern har gjort en riktigt stark vårsäsong och har lyckats gå om Borussia Dortmund trots att man var flera poäng bakom. Freiburg ligger i mitten av tabellen och kryssade i sin senaste match före landslagsuppehållet.

Freiburg

Freiburg ligger på 11:e plats och kryssade senaste borta mot Borussia Mönchengladbach. Helt klart en stark prestation. Freiburg ligger stabilt i mitten och kommer varken kvalificera sig till europaspel eller åka ur den här säsongen. Allt talar för att Freiburg stannar kvar i Bundesliga för tredje säsongen i följd. Efter vinteruppehållet så inledde Freiburg med två raka förluster. Därefter kryssade Freiburg tre raka matcher. Nu har dock Freiburg hittat en helt okej form och på de senaste fyra matcherna har Freiburg endast en förlust. På hemmaplan har Freiburg två raka segrar, först mot Augsburg med 5-1 och därefter mot Hertha Berlin med 2-1.

Försvararna Robin Koch och Lukas Kübler är osäkra till spel på grund av skador. Mittfältaren Roland Sallai missar matchen på grund av den skada han ådrog sig i höstas. Sallai som inledde säsongen med två mål på sju matcher har nu varit skadad i strax över fyra månader.

Bayern München

Bayern München är inne i en fantastisk period och formkurvan pekar spikrakt uppåt. Bayern leder Bundesliga före Borussia Dortmund, dock endast på målskillnad. Båda lagen står på 60 inspelade poäng, Bayern leder med sju måls bättre målskillnad. Bayern låg många poäng bakom Dortmund i vintras men har under vårsäsongen jobbat sig förbi. Bayern har vunnit åtta av nio matcher efter vinteruppehållet och har varit överlägsna i flera matcher. De tre senaste matcherna har varit riktigt ensidiga historier. Först 1-5 borta mot Mönchengladbach och därefter 6-0 hemma mot både Mainz och Wolfsburg. Bayern åkte ur Champions League precis innan landslagsuppehållet och kan nu lägga fullt fokus på ligaspelet. Det var mot Liverpool i åttondelsfinal, ett dubbelmöte som slutade 3-1 totalt.

Bayern har varit totalt överlägsna i den tyska fotbollen de senaste säsongerna och jagar nu sin sjunde raka Bundesligatitel. Bayern har mosat allt motstånd de senaste matcherna och har sedan vinteruppehållet radat upp fina resultat. Bayern har spelat nio matcher i Bundesliga sedan omstarten efter vinteruppehållet och har på dessa gjort hela 32 mål. Nederlaget i Champions League gör nu att en Bundesligatitel är det enda som kan rädda säsongen för Bayern. Bayern är kvar i DFB Pokal och har därför fortfarande chans på en inhemsk dubbel. I DFB Pokal är Bayern framme i kvartsfinal, där de nu ställs mot 2.Bundesliga-laget Heidenheim på hemmaplan i mitten av nästa vecka.

Siktet är inställt för de regerande mästarna

Bayern har siktat in sig på Bundesligatiteln och kommer inte låta något lag sätta stopp för deras sjunde raka ligatitel. Bayern har en fantastisk form och har slaktat allt motstånd i de senaste matcherna. Freiburg har helt okej form och vilar stabilt i mitten av tabellen. Freiburg har endast en förlust på sina senaste fem matcher i Bundesliga, men det är ingen statistik som skrämmer Bayern München. Bayern har snittat hela 3.63 gjorda mål i sina senaste åtta matcher i Bundesliga och de bör nog kunna göra ett par kassar även i helgens match. Bayern är också riktigt starka på bortaplan med sex segrar på de senaste sju bortamatcherna. Bayern har vunnit fyra av de senaste fem mötena med Freiburg och vann det senaste bortamötet med hela 0-4. Jag tror mycket på Bayern München i den här matchen och kommer spela Bayern -1.5 asian handicap till oddset 1.71 hos Unibet! Jag investerar 4/5 Units i spelet, lycka till vid rygg!

Speltips: Bayern München -1.5 asian handicap

Odds: 1.71

Avspark: 15:30

Units: 4/5