Fotbolls VM | De 15 bästa spelarna genom tiderna

 Nyheter

De bästa spelarna i fotbolls VM genom alla tider

Under fotbolls VM 2018 kommer vi bevittna massvis av ny talang tillsammans men även den mer rutinerade talangen. Låt oss ta en titt på de absolut spelarna genom tiderna. Här är vår lista på de bästa spelarna i fotbolls VM genom alla tider.

15: Paolo Rossi

Denna italienska fotbollsspelare spelade fotbolls VM för sitt landslag 1978 och 1982. Så hur kommer det sig att han hamnat på 15e plats i vår lista?

Den unga italienska superstjärnan tog sin plats i landslaget 1978. Efter ett par skakiga år – inklusive betting skandalen Totonero 1980 som skakade hela Serie A när han blev avstäng i tre år för hans påstådda handlingar – blev han ändå utvald till fotbolls VM 1982.

Under dessa tuffa år fick vi se Rossi otränad under turneringen. Vissa såg honom som en enkel reservdel i laget. Hur som helst var där något som hände med Rossi och han lyckades få till ett otroligt hattrick som såg till att Italien slog Brasilien med 3-2. Det brasilianska laget var inte speciellt svagt heller, med Zico och Socrates hade Brasilien en bra chans till vinst. Han hjälpte även laget till vinst mot Polen i semifinalen. I finalen gjorde Rossi än en gång mål och hjälpte laget till vinst mot Tyskland, matchen slutade 3-1 och Italien vann fotbolls VM. Han gick från att inte prestera något alls till att bli lagets hjälte. Tyvärr lyckades laget inte kvalificera till turneringen i år, så dem får kolla på från sidlinjen.

14: Michel Platini

Den franska mittfältaren spelade för sitt landslag tre turneringar i rad: 1978, 1982 och 1986. Han kanske inte var en del av det vinnande lagen, men han såg till att laget tog sig till semifinal både 1982 och 1986. Anledningen till att han hamnat på vår lista av de bästa spelarna i fotbolls VM genom alla tider är på grund av att han är en av de bästa spelarna när det kommer till att lägga frisparkar men är även riktigt bra på att passa bollen. Han var en av spelarna i Frankrikes mittfälts grupp ”Magic Square” 1980.

Förutom att Platini bara var en mittfältare gjorde han ändå 40 mål för sitt landslag och detta stod som franskt rekord tills det slogs av legenden Thierry Henry. Kommer Frankrike plocka hem segern i år? Dem har faktiskt en bra chans eftersom dem ses som den fjärde favoriten och oddsen hos 888sport på att dem vinner är 7.50 och 4.00 på att dem tar sig till topp 2, det kan vara värt att ta sig en titt.

13: Romario

Underverket med ett namn kan inte vara annat än en legendarisk spelare i Brasiliens fotbollshistoria. Romario spelade fotbolls VM för sitt lag både 1990 och 1994. Anledningen till att han hamnat på vår lista av de bästa spelarna i fotbolls VM är huvudsakligen på grund av hans prestationer under fotbolls VM 1994.

Fotbolls VM 1990 presterade Romario helt okej, men inga anmärkningsvärda prestationer, men fyra år senare var tiden att skina inne. Han formade den så kallade ”Ro-Ro-Duo” tillsammans med Ronaldo. Under turneringen såg vi Romario göra 5 imponerande mål som såg till att laget vann fotbolls VM -94. För att gör det ännu bättre blev han utnämnd till att vara turneringens bästa spelare. Brasilien ser ut att ha ännu ett skinande år i fotbolls VM 2018. Tippade som favoriter har dem oddsen 5.50 för vinst hos 888sport.

12: Didi

Vänj dig vid att se spelare med ett namn i vår lista av de bästa spelarna i fotbolls VM. Detta är laget som alltid hamna i gruppen av lagen som mest troligt vinner – och detta år är inget undantag. Som du kan föreställa dig kommer Brasilien ha några av de bästa spelarna genom alla tider. Här har vi en riktigt tidig spelare, Didi, som spelade i det brasilianska landslaget 1954, 1958 och 1962. Detta var en spelare som hjälpte laget till VM-guld både 1958 och 1962.

Han var ingen anfallare, men spelade i mittfältet och hade en enormt viktig roll angående lagets vinster. Förutom att göra ett exemplariskt arbete på mittfältet gjorde Didi tjugo imponerande mål under hans sextioåtta framträdanden under perioden, inklusive två under fotbolls VM 1958.

11: Bobby Moore

Denna fenomenala fotbollsspelare från England har med all rätt hamnat på vår lista av de bästa spelarna i fotbolls VM. Den här mannen är definitivt en legend i engelsk fotbollshistoria. Alla vet att han var med i landslaget 1966 när England vann fotbolls VM. Men han deltog även i laget 1962 samt 1970.

Bobby Moore var en av de bästa försvararna som någonsin spelat fotboll och var modig som lejonet på tröjan när det kom till att försvara backlinjen. Han har skapat ett namn åt sig själv genom att vara en av de mest pålitliga och bästa spelarna i det engelska landslaget. Vilket i sin tur lett till en ikonisk bild av Bobby Moore när han torkar leran från ansiktet på den blå duken innan han skakade hand med HRH. Kan England vinna fotbolls VM 2018? De må vara placerade som den sjunde favoriten, vill du stå bakom laget i fotbolls VM hittar du riktigt bra odds på 18.00 hos 888sport. Konstigare saker har faktiskt hänt.

10: Franz Beckenbauer

Att Tyskland vunnit fotbolls VM fler gånger så pass många gånger måste dem ha riktigt bra spelare. Beckenbauer är ett självklart val att ha med i vår lista av de bästa spelarna i fotbolls VM. ”Der Kaiser” som han är känd som bland fansen, spelade fotbolls VM för Västtyskland 1966, 1970 och 1974. Såväl som detta var han manager för fotbolls VM 1990. Denna spelare är klassad som en av de bästa försvararna genom tiderna.

1966 när England log Västtyskland i VM-finalen lyckades han ändå peta in fyra imponerande mål. Vilket gav honom tredjeplatsen i hela turneringen angående vem som gjort flest mål. Som försvarare är detta verkligen exceptionellt. Kan tyskarna göra det igen? Några av spelbolagen verkar tro det eftersom Tyskland är andra favoriten strax efter Brasilien. Just nu hittar du odds på 5.75 hos 888sport och en sak som är säker är att du aldrig kan räkna bort den stora fotbollsnationen Tyskland.

9: Johann Cruyff

En spelare från Nederländerna som troligtvis är en av dem bästa spelarna som aldrig lyft fotbolls VM, med tre vinster i Ballon d’Or – 1971, 1973 och 1974. Han spelade endast i fotbolls VM 1974 och under den turneringen lyckades han göra fyra mål under världens alla ögon. Han lyckades leda laget.

He led his team to outstanding defeats of top teams such as East Germany, defending champion Brazil, and Argentina. Unfortunately his team suffered defeat at the hands of West Germany in the final.

Dessa imponerande prestationer gjorde att FIFA utsåg honom till att vara spelaren i turneringen som stack ut mest. Han kom inte tillbaks och spelade fotbolls VM 1978 på grund av personliga skäl, dock var turneringen han deltog i en riktig bragd.

9: Just Fontaine

På den åttonde platsen av de bästa spelarna i fotbolls VM har vi ytterligare en legend från Frankrike, Monsieur Fontaine. Född i Marocko har denna franska spelare slagit sig in på listan genom att troligtvis hålla rekordet för att ha gjort de bästa målen per matchgenomsnitt under fotbolls VMs historia.

Denna fenomenala målskytt gjorde trettio imponerande mål för Frankrike under sina 21 framträdanden. Under fotbolls VM 1958 gjorde endast han tretton mål under bara sex matcher. Fast laget tog sig inte till final trots dessa imponerande prestationer. Det året vann Fontaine Guldskon. Såväl som detta håller han även rekordet för flest mål under matcher i följd i fotbolls VM med sex av sex matcher.

7: Ferenc Puskas

Vem kunde ana att Ungern skulle ha en spelare som platsar in på listan av de bästa spelarna i fotbolls VM? Det hade faktiskt varit fel att utesluta Puskas som representerade Ungern under fotbolls VM 1954. Känd som ”Magic Magyars” var han en viktig del av ett av de bästa lagen i fotbolls VMs historia.

Trots att Ungern inte lyckades vinna fotbolls VM det året lyckades laget nå finalen mot Västtyskland. Västtyskland vann med 3-2 i finalen när Puskas lyckades peta in en ett mål i sista minuten. Men olyckligtvis dömdes målet ut som offside och var inte giltigt. Puskas kom inte tillbaks till fotbolls VM. Men under hans internationella karriär har han gjort 84 mål under 85 framträdanden. Ingen kan säga något annat än att det är grymt imponerande och definitivt värdigt en plats på vår lista.

6: Zinedine Zidane

Tråkigt nog lämnade denna franska fotbollslegend den internationella scenen när han skallade Materazzi i VM-finalen 2006 och det franska landslaget förlorade med 5-3 på straffar mot Italien. Hur som helst går det inte att förneka att han fortfarande är en spelare med ett välförtjänt rykte och förtjänar en plats på listan av de bästa spelarna i fotbolls VM genom tiderna.

Zidane spelade totalt 3 världscuper: 1998, 2002 och 2006 åt sitt älskade Les Bleus. Han var med och tog klubben till vinst 1998 genom att göra två mål i finalen mot Brasilien där de slog Brasilien med 3-0. Det är ingen lögn att påstå Zidane som en av Europas bästa spelare under perioden 1998 – 2002.

Känd av fansen som Zizou, trots att han ledde laget till vinst 1998, fick han inte priset för bästa spelaren. Ronaldo fick Guldskon eftersom han gjorde flest mål under turneringen. Hur som helst, trots att Frankrike förlorade finalen 2006 mot Italien, har Zidane lyckats plocka hem priset som Frankrikes kapten.

5: Gerard Müller

In på en femteplats har vi en annan tysk representant, Gerard Müller. Gerard ”The Bomb” Müller representerade Västtyskland 1970 och 1974. Müller gjorde tio mål under fotbolls VM 1970 och ytterligare fyra mål under VM 1974 när Västtyskland lyckades plocka hem vinsten. Med totalt 14 mål gjorda under turneringarna höll Gerard målrekordet som inte slogs förrän 2006 när Ronaldo tog över. Från 1966 till 1974 gjorde Müller totalt 68 mål under 62 framträdanden för sin hemnation och var nyckelspelaren i det bästa laget som Tyskland någonsin haft på plan.

4: Ronaldo

Ytterligare en spelare som bara nämns vid ett namn. Hur kan vi inte ha med Ronaldo i vår lista av de bästa spelarna i fotbolls VM genom tiderna. Under hans tid var han en av, om inte den mest skrämmande målgöraren över hela världen. Han satte skräcken i hjärtat på sina motståndare tre världscuper: 1998, 2002 och 2006. Han ledde sitt lag till vinst i två av dessa 3 turneringar, han förtjänar verkligen en plats på listan.

Överlag gjorde Ronaldo nittiosju framträdanden för sitt landslag och gjorde hela sextiotvå mål under dessa matcher. Han håller rekordet för flest gjorda mål i turneringarna (femton) – vilket han tog från Müller. Han håller även rekordet för flest matcher med minst ett mål gjort (elva).

Ronaldo var även med det brasilianska laget 1994 men spelade aldrig. Hur som helst har han gjort ett stort avtryck i landet när det kommer till fotbollshistoria. Ronaldo är faktiskt en av tre spelare som gjort tre mål tre VM-matcher i följd. Han delar denna prestation med Miroslav Klose och Jürgen Klinsmann.

3: Garrincha

Låt oss fortsätta i det brasilianska laget där vi har Garrincha, den ”lilla fågeln” som tog rampljuset efter Pele skadades 1962. Totalt har han spelat tre världscuper för sitt land: 1958, 1962 och 1966. Garrincha var en nyckelspelare som var med och såg till att Brasilien tog VM-guld 2 gånger i rad. Denna dödliga högerytter anses fortfarande vara en av de bästa spelarna genom tiderna både i Brasilien och över resten av världen.

Totalt har Garrincha spela femtio matcher för Brasilien från 1955 till 1966 med tolv gjorda mål för sitt lag. Hur som helst går det inte att ifrågasätta hans färdigheter när det kommer till fotboll, det har en hel del att göra med hans bakgrund. Garrincha föddes delvis rörelseförhindrad och var dåligt undervisad. Men trots detta lyckade han överkomma sina hinder för att bli en världskänd högerytter.

Tyvärr var den ”lilla fågeln” delvis ansvarig för att ha klippt sina egna vingar. Han kämpade med alkoholproblem som även var kombinerade med en del personliga problem. Hur som helst när han spelade tillsammans med Pele var det ingen som ville möta Brasilien.

2: Diego Maradonna

Vi stannar I Sydamerika, vi kanske inte är hans största fan, vi kanske fortfarande har lite emot målet ”The Hand Of God”, mannen är trots detta ett fotbollsgeni. Denna argentinare var tveklöst en av de bästa fotbollsspelarna som någonsin deltagit i fotbolls VM. Han spelade totalt fyra världscuper i följd: 1982, 1986, 1990 och 1994 och var med och såg till att laget tog hem ”The Rimet Throphy” vid ett tillfälle – 1986.

Totalt framträdde Maradona nittioen gånger för sitt land och gjorde hela trettiofyra mål mellan 1977 och 1994; åtta av dessa mål tillsammans med åtta assist var under 21 VM-matcher.

Hans största år var förmodligen 1986. Detta var inte bara året han såg sitt lag ta hem VM-guldet utan även året när ”Hand of God” inträffade. I kvartsfinalen mot England gjorde Maradona mål genom en hands som inte uppfattades. Han gjorde bägge målen i matchen – ett ogiltigt, men även ett fantastiskt mål. Han fick rollen som lagkapten för att plocka hem vinsten mot Västtyskland i finalen.

Trots att många kommer ihåg den matchen på grund av det ogiltiga ”handsmålet” är detta lite orättvist. Hans andra mål var ju legendariskt. Han dribblade förbi fem av Englands spelare över hela planen för att ta sig an målvakten. Många år efter detta är de framröstat som Decenniernas mål i en röstning på nätet 2002.

1: Pele

Där finns ju bara en vinnare (fast Maradona var nära på andra plats). Pele är ett namn som är känt av i princip alla i fotbollens historia. Från gammal till ung, alla vet vem Pele är. Denna brasilianska spelare var verkligen den bästa fotbollsspelare världen hade sett. Att se Pele på planen var som att se poesi i rörelse; det var som ett magiskt ögonblick mitt framför dina ögon. Han gjorde en helt vanlig fotbollsmatch till en häpnadsväckande vacker match.

Pele föddes i Edison Arantes do Nascimento, spelade en betydelsefull roll i inte mindre än fyra världscuper: 1958, 1962, 1966 och 1970. Utav dessa fyra turneringar vann Brasilien otroligt nog tre gånger. Det är tack vare Pele som sporten blev så pass populär.

Folk runt hela världen ser Pele som en av de bästa ambassadörerna för denna fina sport. Han lyckades göra hela sjuttiosju mål under nittiotvå framträdanden för Brasilien, var med och lyfte pokalen 1958, 1962 och 1970. Pele gjorde sitt allra första VM-mål mot Wales i kvartsfinalen 1958. Han var den yngsta spelaren som någonsin deltagit i turneringen fram till dess. Hans sista VM-mål gjorde han mot Italien i VM-finalen 1970.

Där fanns vissa som trodde att han var som alla andra spelare, men när de mötte honom på planen fick de sanningen svart på vitt.

Bäst odds får du på Brasilien som återigen är favoriten som är tippad att vinna fotbolls VM 2018; dem har en stor chans att lyfta pokalen än sjätte gång. Om du vill lägga ett bet på Brasilien erbjuder 888sport för tillfället de bästa VM-oddsen på 5.50.