Speltips 24 Sep | Fotboll - BK Häcken vs IFK Göteborg

 Speltips och rekar

Speltips 24/9 BK Häcken v IFK Göteborg

Speltips 24/9 BK Häcken vs IFK Göteborg

Det är derbydags i Göteborg! Häcken spelar bara bättre och bättre. IKF Göteborg var en utmanare om ligatiteln när säsongen började, men som det ser ut nu så kan det finnas risk att de måste slåss om överlevnad om de inte skärper sig. Derbyn är alltid spännande, men idag kommer det bli extra spännande, att se hur Häcken kommer förvalta den dåliga formen som IFK Göteborg är i.

Speltips:

Häcken har spelat riktigt bra den sista tiden. De har gjort 17 mål i de 6 senaste matcherna i allsvenskan. IFK Göteborg har stora problem, men som tur är så kommer Tobias Hysén tillbaka inför dagens match. Bravida Arena, där BK häcken håller till, har konstgjort gräs vilket gör det mycket svårare för det gästande laget att ta kontroll över matchen och vinna. Dock så är ett derby alltid ett derby där allt kan hända. Jag hade bettat på vinst till Häcken men de har inte vunnit sen 2011. Dock så har jag hittat riktigt bra odds på över 2.5 mål i matchen till hela 1.65 i odds hos 888sport.

BK Häcken:

Spelare som Erik Friberg och Pauhlino har varit ett bra tillskott för BK Häcken. Pauhlino delar förstaplatsen i skytteligan med sina 14 mål. Häckens start på säsongen började inget vidare, men ju mer de kommit in i det så har de bara spelat bättre och bättre. 5 raka hemmavinster är ett tydlig tecken på det. De har gjort 17 mål på de senaste 6 matcherna, och då räknar jag även med 3-0 förlusten mot AIK. På de senaste 14 derbyna där häcken spelat hemma, så har hela 12 st (!) hamnat på över 2.5 mål!

IFK Göteborg:

IFK Göteborg är inte bra i år. De är 6 poäng ifrån nedflyttningsplatsen, och deras spel är inte som det ska vara. De behöver poäng, och ganska snabbt dessutom. Idag måste de ge allt de har och visa för både publiken men även sig själva att de är ett storlag.

För och nackdelar:

Hela 12 av 14 derby har slutat med över 2.5 mål.

IFK Göteborg måste chansa idag och det kommer öppna upp spelet.

✘ Häcken vill verkligen vinna idag, så om de gör 1-0, det kan hända att de försöker spela på resultatet.

 

Tips: över 2.5

Odds: 1.65 @888Sport

Tid: 19:00

Units: 4/5