12/4 Calgary Flames - Colorado Avalanche NHL |

 Speltips och rekar

12/4 Calgary Flames – Colorado Avalanche NHL

Idag skippar jag fotbollen efter 2 sura förluster i rad. I stället har jag hittat ett riktig guldkorn som spelas sent i natt.. jag har valt att titta närmre in nattens NHL matcher det är en av dem som sticker ut lite extra bland dom 3 matcherna som skall göras upp i första omgången i årets slutspel och jag kommer bjuda på 2 spel i natt. Hakar på så berättar jag mer.

Calgary Flames – Colorado

Avalanche gör upp 1:a omgången i kvartsfinalen matchen kommer spelas på Flames hemma arena Scotiabank Saddledome. Colorado kom in som den 2:a wildcard laget och avslutade säsongen med 90 poäng medans Flames toppade ligan i West conference med 107 poäng båda lagen förlorade sina sista matcher i grundspelet. Flames förlorade mot Edmonton Oilers med 1-3 och Colorado förlorade mot Sharks med 5-2 men mycket är pga att man var klara och inte ville riskera att få några skador inför kvalet.

Calgary Flames

Flames toppade ligan i West Conference med raden 50-25-7 107 poäng och vann i Pacific Division. Flames har verkligen varit ett enastående lag med sina stabila spel både bakåt och framåt denna säsongen. Johnny Gaudreau toppade skytteligan för laget med 99p 36 mål och 63 assister dessutom hade Flames ledning med flest skott på mål som blev 245 skott denna säsongen. Sen har vi Sean Monahan med sina 34-48-82  det fanns en del målgörare i laget dvs som Elias Lindholm Matthew Tkachuk men sen ska vi inte glömma att Flames hade 2 stabila målvakter som David Rittich 27-9-5 och Mike Smith 23-16-2 som delade på goaltending för Flames. Kollar man in h2h mot Colorado så har Flames haft en rejäl övertag med 8 vinster 8-1 på deras 9 senaste möten med ett målsnitt på 4.2 per match. Här ska bara Flames vinna på hemmaplan och inför sina hemmafans. 

Colorado Avalanche 

Avalanche är 2:a wildcard laget efter Dallas. Med raden 38-30-14 med sina 90p. Colorado har relativt bra spets spelare som Nathan Mackinnon  som leder skyttet ligan hos Avalanche med 99p 41 mål och 58 assister Mikko Rantanen var inte långt ifrån med sina 87p. Men problemet med laget här är att dom har ingen bredd..dom förlitar sig mycket på toppen att Mackinnon och Rantanen ska leverera hela tiden och möter man ett lag som har bredare bredd som calgary i alla positioner så brukar det inte sluta bra för laget men för övrigt så är laget inte dåliga men dom behöver förbättra sina positioner. Colorados senaste 11 matcher så har dom 8 vinster och 3 förluster.

Avalanche ML är frestande och spela med tanke att dom har bra spets men Calgary har störst chans att vinna här med den bredden dom har och med den överlägsna h2h statistiken..det kommer blir  alldeles för svårt för Colorado att ta en vinst här och jag tror att calgary vinner med minst 2 puckar.

Dom 6 senaste H2H  mellan lagen

Cal – Avs 5-3

Cal – Avs 6-5

Avs – Cal 2-3

Avs –  Cal 5-2

Cal – Avs 5-1

Avs – Cal 2-3

Speltips 1. Calgary Flames vinner till odds 1.90 4/5 units 

Speltips 2. Calgary Flames hcp -1.5 odds 2.40 2/5 units 

Unibet

Matchstart 04:00 

Stort Lycka till.